Smittevern

Smittevern

Vi har fått inn en del munnbind av god kvalitet.

Disse er CE merket og sertifiserte.

Vi har også fått inn munnbind fra en av Kinas fremste produsenter av munnbind. Dette er fra en fabrikk som kun lager munnbind og som leverer til en rekke klinikker og sykehus i både Europa og USA i tillegg til i østen.

Munnbindene er sertifiserte på høyeste nivå og både fabrikken og bindene er gjevnlig testet for å sikre den høye kvaliteten. 

Alle munnbind vi selger har BFE (Bacterial Filtration Efficiency) på mer enn 95%. Dersom denne er 90% eller over er munnbindet godkjent til public bruk, altså til bruk på gata. For medisinsk og kirurgisk bruk er det et krav at denne er på minimum 95%. Det vil si at minimum 95% av bakterier og virus stoppes av filteret i masken. 

For våre beste munnbind oppgir fabrikken BFE til minimum 95% og sier den ligger mellom 95% og 99,9%.

Ved tilfeldige tester av flere munnbind var det ingen som lå under 99%.

Masker med BFE 95% vil filtere bort bakterier med diameter over 0,03 micron som er kravet til filtertettheten for BFE 95%. Covid-19 viruset har diameter 0,12 micron og vil dermed stoppes i filteret.

Selv om munnbindet er av topp kvalitet er det likevel hvordan det brukes som avgjør hvor effektivt det er. Det skal dekke både munn og nese og det skal sitte så godt rund ansiktet som mulig. Man kan se noen som går med munnbind under nesa. Da kan man like godt droppe det. Man skal ta av munnbindet via strikkene og helst kaste engangsmunnbind når det tas av for deretter å vaske eller sprite hendene.

Bruk av munnbind er ingen garanti for ikke å bli smittet men det reduserer sjansene betraktelig. Det vil alltid være åpning for bakterier rundt munnbindet da det ikke er mulig å få det helt tett mot huden rundt hele.

Det viktigste med munnbind er at en som er smittet ikke klarer å puste viruset ut i luften omkring seg. Det er selvfølgelig også viktig for den som ikke er smittet da en god del virus vil filtreres av masken. Undersøkelser viser at sjansen for å bli smittet av bakterier og virus reduseres med over 80% når man bruker munnbind riktig.